Używając dzbanka Dafi , można zauważyć iż po przefiltrowaniu wody nie osadza się kamień w czajniku,na szklankach nie ma brzydkiego osadu-jest to wynik perfekcyjnego oczyszczenia wody przez dzbanek filtrujący Dafi .Używając przefiltrowana wodę do gotowania zup zauważyłam szybsze ugotowanie mięsa,warzyw oraz lepszy smak potraw.Poza walorami smakowymi wody z dzbanka filtrującego Dafi, pozytywną cechą jest estetyczny wygląd oraz kształt dzbanka.Pozwala on na przechowywanie go z wodą w lodówce np.na drzwiczkach. Poza tym dzbanek Dafi jest nie drogi , a filtry które należy wymieniać raz w miesiącu są za przystępną cenę.
Dzbanek posiada elektroniczny wskaźnik na pokrywie, który przypomina o terminowym wyminie filtra.
Ogólnie rzecz biorąc mały wydatek a ogromna korzyść dla zdrowia , woda po przefiltrowaniu nie zawiera kamienia i nie czuć jej chlorem. Dzbanek Dafi mogę gorąco polecić , naprawdę warto.
Więcej informacji kliknij tutaj
super te dzbanki są. Muszę się w taki zaopatrzyć.
OdpowiedzUsuńto prawda ,warto mieć go w swojej kuchni
OdpowiedzUsuńMam wlaśnie niebieski, ale to nie kolor sprawia, ze dzbanek Dafi jest super, po prostu to jak kranówke zmienia w czysta wodę.
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńTakże mam taki dzbanek do filtrowania wody i staram się oczywiście jak najczęściej zmieniać filtry. Wtedy jak przygotowuję herbatę w imbryku https://duka.com/pl/jedzenie-i-serwowanie-potraw/kawa-i-herbata/dzbanki-i-imbryki/ to mam pewność, że będzie ona na pewno bardziej smaczna niż po prostu taka zwykła parzona w kubku.
OdpowiedzUsuń