czwartek, 30 maja 2013

ProBody ,chlebek - opinia

Całkiem niedawno wspominałam o chlebkach ,które otrzymałam od firmy ProBody.Miałam możliwość spróbowania ich.


Producent pisze:

ProBody to pieczywo o wysokiej zawartości białka, o obniżonej zawartości węglowodanów. Ze składnikami pełnoziarnistymi i nasionami
- ProBody zawiera około 90% mniej węglowodanów i około 300% więcej białka niż zwykłe chleby mieszane.
- ProBody - pieczywo o niskim indeksie glikemicznym – 33,5!
- Dzięki temu ProBody pasuje do niskowęglowodanowego sposobu odżywiania się i innych porównywalnych planów  żywienia.
- Świetnie sprawdza się także w uzupełnieniu diety diabetyków! Dzięki tak niskiemu IG pieczywo ProBody jest wolno przyswajalne i stężenie glukozy we krwi wzrasta stopniowo – ułatwia to kontrolę poziomu cukru we krwi!

Własności odżywcze ProBody wynikają z innowacyjnej receptury w skład której wchodzi m.in.:
  • białko pszenne, mąka sojowa, śruta sojowa,
  • składniki pełnoziarniste: pełnoziarnista mąka pszenna orkiszowa, zakwas z pełnego ziarna pszenicy orkisz,  
  • nasiona: siemię lniane (żółte i brązowe), nasiona słonecznika, sezam,
  • błonnik jabłkowy, otręby pszenne.







Chlebek który otrzymałam jest bardzo smakowity.Zachowuje długo świeżość.Chlebek posiada dużą ilość rozmaitych ziaren ,jednolitą strukturę i odpowiednią wilgotność.Nie kruszy się , doskonały do kanapek.Spożywanie chlebka nie podnosi cukru,więc osoby chore na cukrzyce nie muszą kontrolować cukru spożywając go.
Serdecznie polecam-cudowny smak !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz