Opakowanie 35g.
Cena 2.50zł.
Co się dzieje, kiedy spożywam posiłki?
Osad nazębny to ściśle przylegający miękki i zawierający bakterie nalot, który tworzy się na zębach każdego, przez cały czas. Ma tendencję do tworzenia się przy dziąsłach i między zębami i jest główną przyczyną próchnicy zębów.
Osad nie jest szczególnie szkodliwy dla zębów tak długo, jak nie jemy lub nie pijemy czegoś słodkiego, lub z zawartością skrobi – od tego momentu bakterie w osadzie nazębnym produkują kwasy osadowe. Kwasy te atakują powierzchnię zębów, mogąc rozpuszczać twarde minerały w szkliwie zębów i narażać zęby na ryzyko próchnicy.
Nawet bezcukrowe napoje mogą zawierać kwasy, które prowadzą do erozji szkliwa zębów. Te kwasy są inne od tych, które powodują próchnicę i erozja może pojawić się nawet na zębach wolnych od osadu nazębnego.
Super smak
OdpowiedzUsuńOooo musze spróbować bo brzmi nie źle:D
OdpowiedzUsuńUwielbiam ją!
OdpowiedzUsuńprzepyszne są !
OdpowiedzUsuń